7303 Nitelik kodu nedir? KPSS 7303 Nitelik kodu özellikleri neler? 7303 Nitelik koluna kimler başvurabilir?
Çeşitli bakanlıklarda kamuya alım için açılan ilanlarda yer alan kodlar merak konusu oldu. Bu kodun neyi ifade ettiği araştırılıyor. 7303 Nitelik kodu nedir? 7303 Nitelik kodu özellikleri neler? 7303 Nitelik koluna kimler başvurabilir?
KPSS 7303 Kodu tam olarak nedir?
Orbit - KPSS'nin tercih kılavuzlarında bulunan bazı özellikleri ifade eden nitelik kodları üzerine kamuda personel adayı olma yolundaki gençler, kendilerinde bu niteliklerin olup olmadığını araştırma yoluna girdiler. Bu ilanlarda bulunup yer alan KPSS 7303 gibi bazı nitelik kodları araştırılıyor. KPSS 7303 Kodu tam olarak nedir? sorusu soruluyor. Nitelik kodu, adayların başvuru yapacakları alanlarda yeterlilikleri olup olmadığı yönünde bilgi veren bir kod. Bu kodlar çeşitli isimler olabiliyor.
KPSS 7303 nitelik kodu da bu kodlardan biri
Kamuya personel alımlarında, memur ya da işçi fark etmeksizin bazı özel nitelikler aranıyor. Bu özel niteliklerin belirlenmesi için de yönetmelikler ile belirlenmiş bazı kritiler var. Bu kriterleri ifade eden de, işte bu kodlar. Her niteliğin ayrı ve birbirinden farklı bir kodu var. Kamuya personel alımlarında bu kod sayesinde aranan niteliklerin, söz konusu işe başvuru yapacak adayda bulunup bulunmadığı da belli oluyor. KPSS 7303 nitelik kodu da bu kodlardan biri olarak adayların karşısına çıkıyor.
KPSS 7303 Kodu hangi niteliği anlatıyor?
Kamu personel alımlarından çıkan ilanlarda aranan nitelik olarak sunulan nitelik kodlarından biri de KPSS 7303 Kodu. Adaylar, başvuracakları ilanda KPSS 7303 özel nitelik kodunu görünce, burada kast edilen özel niteliğin ne olduğunu öğrenmek için çeşitli akademik araştırmalar yapıyor. Bunlardan biri de tabiki sanal alemde arama yapmak. Sanal alemde yapılan akademik araştırmalarda KPSS 7303 Kodu hangi niteliği anlatıyor? sorusuna yanıt arayan adaylar, cevabı bulmak için çeşitli yanıltıcı sitelere girebiliyor.
KPSS 7303 Kodu hangi nitelikler?
Çoğu medya devi gazetelerin internet siteleri, arama sonuçlarında çıkabilmek için yazılar yazıyor ve böylelikle adaylara aradıkları sorunun yanıtı vermemelerine rağmen, sanki veriyormuş gibi umut içinde iş arayan adayların kafalarını karıştırıyor. Orbit haber olarak bizler cevabı olmayan soruyu sormanın etik değerlere aykırı olduğunun bilincinde hareket ederek KPSS 7303 Kodu hangi nitelikler? sorusu sorulduysa bu soruya yanıt verme gayretinde oluyoruz. KPSS 7303 Kodu da diğer KPSS kodları gibi adayda bulunması icap eden özel nitelikleri kast ediyor.
KPSS 7303 Kodu kimleri ifade eder?
Kamu personel alımlarında sözü edilen KPSS 7303 Nitelik Kodu Koruma Ve Güvenlik Görevlisi olmak için bu kadrolara başvurmak isteyenleri ifade eder. Özel güvenlik eğitimini temel olarak tamamlamış ve sertifika almaya hak kazanmış olmayı ifade eder. KPSS 7303 Kodu ile işe başvurmak isteyenler, detaylı bir güvenlik ve koruma eğitiminden geçmiş olmasa bile kısa süreli bir eğitime katılarak, bu eğitimin sonunda sertifika almış olmayı ifade eder. Ayrıca Güvenlik olarak işe girecekler, silahsız görev yapacak ise en az 8 yıllık ilköğretim eğitimini tamamlamış olmalı. Yok eğer silahlı görev yapacaklar ise de en az lise veya dengi bir okuldan mezun olmuş olmaları şarttır.
İşte KPSS 7303 Kodunu ifade eden yönetmelik maddeleri
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun'un 10'uncu maddesine göre bu kadro veya pozisyonlarda çalıştırılacak personelde aşağıdaki şartlar aranır:
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
b) Silahsız olarak görev yapacaklar için en az 8 yıllık ilköğretim veya ortaokul, silahlı olarak görev yapacaklar için en az lise veya dengi okul mezunu olmak.
c) 18 yaşını doldurmuş olmak.
d) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya fuhuş suçlarından mahkûm olmamak.
e) Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engelli bulunmamak.
f) 14'üncü maddede belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmak. 8 Aynı Kanunun 11'inci maddesine göre; Özel güvenlik görevlisi olarak istihdam edilecekler... hakkında valilikçe güvenlik soruşturması yapılır.
Soruşturma sonucu olumlu olanlara, bu Kanunun 14'üncü maddesinde belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla bitirmiş olmak şartıyla, valilikçe çalışma izni verilir.
Ateşli silah taşımayacak özel güvenlik görevlileri hakkında sadece arşiv araştırması yapılır. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması bir ay içinde tamamlanır. Özel güvenlik görevlilerine 5188 sayılı Kanunun 7'nci maddesinin birinci fıkrasının (k) bendinde belirtilen yetki, zor kullanmanın son aşaması olarak silah kullanma yetkisini de kapsamaktadır.
Silahlı olarak görev yapacak özel güvenlik görevlileri için Kanunda yaş sınırı bulunmamakla birlikte, 6136 sayılı Kanunun Uygulanmasına İlişkin 91/1779 Karar Sayılı Yönetmeliğin 4'üncü maddesinin 1'inci fıkrası hükmü doğrultusunda 21 yaşını doldurmamış olanlara silah taşıma ruhsatı verilemeyeceğinden silahlı görev yapacak özel güvenlik görevlilerinin 21 yaşın üzerinde olması şartı aranacaktır ve kendilerinden 6136 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatı doğrultusunda kamuya ait sağlık kuruluşlarından alınacak "silahlı özel güvenlik görevlisi olur" ibareli sağlık kurulu raporu istenecektir.
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun çerçevesinde, kamu kurum ve kuruluşlarına ait Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadro ve pozisyonlarına atanacakların, ÖSYM'ce yerleştirilmelerini müteakip haklarında valiliklerce yapılacak güvenlik soruşturması ya da arşiv araştırması olumlu sonuçlandıktan sonra ilgili kurumlarca atamaları yapılacaktır.