34,5467$% 0.18
36,0147€% -0.62
3.005,41%1,48
5.110,00%0,95
20.381,00%1,12
9.549,89%1,94
3400945฿%-0.22922
2021’de tanıtılan skysphere roadster, Nisan 2022’de grandsphere sedan ve urbansphere konseptlerinden sonra Audi, artık çok yönlü bir gövde tasarımına sahip dört kapılı crossover coupe’yi de tanıttı. Audi’den yeni konsept: SUV ve pickup Audi Activesphere karışımı!
Orbit – Activesphere, Malibu’daki Audi Tasarım Stüdyosunda geliştirildi. 4,98 metre uzunluğunda, 2,07 metre genişliğinde ve 1,60 metre yüksekliğindeki boyutları Audi activesphere konseptini premium segmentin bir üyesi yapıyor.
Audi activesphere’in yerden yüksekliği, 208 milimetrelik taban yüksekliğinden arazide 40 milimetre artırılabilir veya karayolu trafiğinde aynı miktarda azaltılabilir.
Activesphere, bir allroad’un sportback otomobilinin tasarım öğelerini ve teknik donanımını içeren ilk modeldir. Bu nedenle Audi, allroad’un aksine bu yeni gövde varyantına “Aktif Sportback” diyor.
Audi activesphere konsepti otonom modda sürerken gösterge paneli, direksiyon simidi ve pedallar görünmez bir konumda kaybolur. Özellikle ilk koltukta, sürücünün önündeki aktif alanın ön ucundan uzanan geniş bir alan açılır. Sürücü direksiyon simidini devralmak istediğinde, gösterge paneli direksiyon simidiyle birlikte ön camın altındaki düz konumundan dışarı doğru döner.
Audi activesphere konsepti ilk kez fiziksel gerçekliği dijital alanla birleştiriyor. Yeni sistemin önemli bir bileşeni, her sürücü ve yolcu için ayrı ayrı sunulan yenilikçi AR gözlük ve kulaklıklardır.
Audi activesphere konseptindeki benzersiz optik hassasiyet, en yüksek çözünürlük ve mükemmel kontrast, direksiyon başında otururken kullanıcının görüş alanına çıplak gözle görünmeyen kullanıcı arayüzlerini ve ekranları getiriyor.
Audi activesphere’in iç kısmında gerekli olan öğeler yalnızca kullanıcının ihtiyaç duyduğu anda görünür ve gerçek dünyada olduğu gibi sezgisel olarak çalıştırılabilir. Örneğin, hoparlörün üzerinde bir klima veya etkileşimli bir eğlence ve ses paneli.
Audi grandsphere ve Audi urbansphere konsept otomobilleri gibi, activesphere konsepti de Audi’nin en yenilikçi elektrikli tahrikli Premium Platformu Electric‘e (kısaca PP) dayanıyor. PP bazlı ilk Audi üretim araçları 2023 yılı sonuna kadar birbiri ardına teslim edilecek.
Dört tekerlekten çekişli Audi activesphere concept’in ön ve arka akslarındaki elektrik motorları birlikte toplam sistem torku sağlar. Ön ve arka tekerlekler birbirine beş bağlantılı bir aks ile bağlanır.
Gelecekteki tüm KKD modellerinde tahrik teknolojisinin kalbi 800 volt şarj teknolojisi olacak. Audi e-tron GT lloattro gibi piller hızlı şarj istasyonlarında çok kısa sürede 270 k lloattro değerine kadar şarj edilebiliyor. PSA ile bu teknoloji ilk kez yüksek hacimli orta sınıf ve lüks segmentlere girecek.
PSA teknolojisi, geleneksel bir yakıt ikmali süresine yaklaşan şarj sürelerine olanak tanır. Aracı 300 kilometrenin üzerinde süren enerjiyi elde etmek için sadece 10 dakika yeterli.
Ve 25 dakikadan daha kısa bir sürede, 100 bin Llogara pil yüzde 5’ten yüzde 80’e şarj oluyor. 600 kilometreyi aşan menzili ile Audi activesphere, uzun mesafeler için idealdir.
Dışişleri Bakanlığından ABD ve Avrupa’ya Seyahat Uyarısı: Can güvenliği riski var!