34,6739$% 0.04
36,3602€% -0.07
2.946,23%0,51
4.975,00%0,44
19.903,00%0,47
9.636,12%-0,25
3220819฿%-1.70109
Çevrimiçi sınav nasıl çalışır? Çevrimiçi sınav neye benziyor? Online sınav ne zaman? Açıköğretim fakültesi Online Çevrimiçi sınav giriş ekranı! sinav.aof.org.tr
Orbit – Online sınav giriş ekranı ve sınav müfredatı hakkında detaylı araştırmalar başladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri bahar dönemi ara sınavlarının ne zaman, ne zaman ve nasıl yapılacağını merak ediyor. Çevrimiçi sınav nasıl çalışır? Çevrimiçi sınav neye benziyor? Online sınav ne zaman?
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2022-2023 eğitim öğretim yılı Bahar dönemi ara sınavlarının online olarak yapılacağı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Sınava internetten giren öğrenciler, sınav giriş ekranı ve sınav müfredatı üzerinden kafalarında kalan soruların cevaplarını arıyor. Çevrimiçi sınav nasıl çalışır? Çevrimiçi sınav neye benziyor? Online sınav ne zaman?
Anadolu Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Bahar yarıyılı ara sınavları çevrimiçidir (online). http://esinav.anadolu.edu.tr 8-9 Nisan tarihleri arasında ve 15-16 Nisan tarihleri arasında adreste yapılacaktır. 31 Mart tarihinden itibaren sınav belgelerinize öğrenci sayfanızdan ulaşabilirsiniz.”İfadeler kullanıldı.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bahar Dönemi Ara Sınavları http://esinav.anadolu.edu.tr e-devlet şifreniz veya öğrenci şifreniz ile giriş yapmak için adresi kullanabilirsiniz.
1.Sınavdaki her ders için 20 sorunuz ve 30 dakikanız var.
2-sınav sistemi 8-9 Nisan 2023 – 15-16 Nisan 2023 Türkiye saati ile 00.00- 23.30 saatleri arasında aktif olacaktır. Sorumlu olduğunuz her ders için hangi gün sınava girebilirsiniz (aosogrenci.anadolu.edu.tr ” sınav bilgileri ” nde belirtilmiştir. Kursunuza burada belirtilenler dışındaki günlerde katılamazsınız.
3-sınavı değerlendirirken, her testte doğru cevaplarınızın sayısı, yanlış cevaplarınızın sayısından çeyrek azaltılarak puanınız hesaplanır. Bu nedenle, hakkında hiçbir fikriniz olmayan soruları boş bırakın. Ancak, soruda verilen seçeneklerden bazılarını hariç tutabilirseniz, kalanlar arasında doğru cevabı tahmin etmeye çalışabilirsiniz.
4 – Bu sınav sicilinizi% 30 oranında etkileyecektir.
5. kendisi için özel olarak hazırlanan sınavın gizliliğinden öğrenci sorumludur. Sınavın geçersiz sayıldığı durumlar şunlardır: başka bir kişinin sınav sorularını ve cevaplarını göstermek, başkalarıyla paylaşmak, kopyalamak, yayınlamak, başkalarının bu tür eylemlerine katılmak, kendisi yerine başka bir kişiyi test etmek, soru çözmede yardım almak, sınavı başka bir öğrencinin yerine geçmek, tümünü kopyalamak veya sınav sorularının bir kısmını, ilan edilen ve bildirilen sınav kurallarını ihlal etmek için fotoğraf çekmek, herhangi bir şekilde çoğaltmak, dijital ortamda paylaşmak veya yayınlamak.
6-Anadolu Üniversitesi; sınavın güvenliği, bildirim ve şikayetlerin değerlendirilmesi, sınavın iptali ve disiplin işlemlerinin gerekli görülmesi halinde öğrencinin işaretlenmesi amacıyla, geçirdiği süre, IP adresi, işletim sistemi, tarayıcı uygulaması ve sürümünü gerekli gördüğü verileri kaydedebilir. Öğrencinin sınava girebilmesi için “Sınav Kurallarını” kabul etmesi gerekir. Bu kabul ile öğrenci, verilerinin üniversite tarafından toplanıp işleneceğini kabul eder.
7-sınava başlamak için sayfanın alt kısmında yer alan “Sınav ilke ve kurallarını okudum, kabul ediyorum” seçeneğini seçip “Sınava başla” butonuna tıklamanız gerekmektedir. Sınava başlamak istemiyorsanız “İptal et ve ders listesine dön” butonuna tıklayarak ilgili oturumda sorumlu olduğunuz dersler listesine dönebilirsiniz.
8-“Sınava Başla” butonuna tıkladığınızda seçtiğiniz ders için bir oturum oluşturulacak ve sınav sırasındaki her işlem bu oturum tarafından gerçekleştirilecektir.
9-Sınav başladıktan sonra ekranda beliren soruya cevap vermek istiyorsanız A, B, C, D, E seçeneklerinden birini seçmeniz, “Bu soruyu boş bırakmak istiyorum” seçeneğini seçmeniz ve ardından “Soruyu onaylayın ve soru alanının altındaki bir sonraki soru” düğmesine geçin. Soruyu onaylamadan önce seçeneği değiştirebilirsiniz. Soruyu onayladıktan sonra, düzeltmek veya gözden geçirmek için önceki soruya geri dönemezsiniz.
10-beklenmeyen bir durum nedeniyle (internet ve elektrik kesintisi, tarayıcı kurulumu vb.) sınav süreciniz kesintiye uğrarsa, belirli bir durumun tekrarlanmadığı bir ortamda ve zamanda sisteme tekrar girebilecek ve kaldığınız yerden kursunuzun sınavını tamamlayabileceksiniz.
11-kursun sınav süresi dolduğunda sistem ilgili dersin sınavını otomatik olarak tamamlayacaktır. Şimdiye kadar yaptığınız şey, ilgili kursu değerlendirmek için kullanılacaktır.
12-ekampus’ta yayınlanan ders kitabından (PDF) öğrenci sorumludur. Bu nedenle, sorular ekte yayınlanan ders kitabına uygun olarak cevaplandırılmalıdır.
13-Kursunuzun sınav oturumunun başlamasından sonra sisteme aynı anda başka bir internet tarayıcısı veya cihaz üzerinden giriş yapmanız halinde süreç anormal bir aktivite olarak değerlendirilecek ve oturumunuz sonlandırılacaktır. Seçtiğiniz ders için sınava başladıktan sonra, aktif oturumunuz sırasında normal sınav prosedürleri (soruyu görüntüleme, bir sonraki soruya geçme) (tarayıcıyı kapatma, sayfayı yenileme, sayfadaki geri düğmesine basma vb.) Dışında herhangi bir işlem yapamayacaksınız.). bu aynı zamanda anormal bir aktivite olarak kabul edilir. Sistem anormal aktivite sayısının arttığını görürse panel üzerinden uyarı gönderebilir ve kursunuzun sınavını bitirebilir. Bu nedenle sayfadaki soru panelindeki butonlara tıklayarak sınavınızı tamamlayın.
14-sınavda uygulanacak kuralların ihlali, anormal faaliyetlerin tespiti ve öğrencinin teknik sorunları gibi nedenlerle sınavın tamamlanamamasından doğan sorumluluk öğrenciye aittir.
15. sınavlar bireysel olarak tasarlanmıştır. Bu nedenle sınav sırasında yalnız kalmak ve soruları öğrenme kaynakları veya kişilerin desteği olmadan tek tek cevaplamakla yükümlüsünüz. Sizin için özel olarak hazırlanmış sorular başkası tarafından görüldü, kopyalandı, yayınlandı vb. sorumluluk size aittir.
16-sınava başladığınızda ekranınız “tam ekran” moduna geçecektir. Sınav sırasında “Tam Ekran” modundan çıkarsanız sınav oturumunuz sonlandırılır.
17-sınav kurallarının ihlal edildiği tespit edilirse, sınav komisyonunun kararı ile öğrencinin sınavı uygun toplantıda geçersiz hale gelir. Sınavı geçersiz olan öğrencilerin sıfır puanı olduğu kabul edilir.
18-Öğrenci, sınavın tamamlanmasından sonraki iki iş günü içinde öğrenci otomasyonu yoluyla sınav sorularına itiraz edebilir. Bu sürenin sona ermesinden sonra veya başka bir şekilde yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Sınav sonuçlarına, sonuçların açıklanmasından sonraki iki iş günü içinde öğrenci otomasyonu yoluyla itiraz edilebilir.
19-Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanan online sınavların tüm hakları saklıdır. Üniversitenin yazılı izni olmaksızın sınav sorularının tamamen veya kısmen kopyalanması, fotoğraflanması, çoğaltılması, paylaşılması, yayınlanması veya kullanılması yasaktır. Bu yasağın ihlali, ilgili kişi ve kuruluşların mali ve cezai sorumluluklarına yol açmaktadır. Bu bilgilendirme metninde yer almayanlar ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirilecektir.
Genciz biz nedir? Bakan Kasapoğlu’ndan KYK yurt açıklaması!