ABD’nin yeni PKK’sı Yunanistan mı?

SOn günlerde ABd Yunanistan'a yığınak yaptı. Yeni Akit gazetesi, mükemmel bir haber ile ABD'nin ve bu ülkenin ülkemiz içindeki destekçilerinin maskesini düşürdü. ABD'nin yeni PKK'sı Yunanistan mı?

İşte o haber:

YUNANİSTAN, ABD'Yİ İŞGAL ETTİ YUNANİSTAN SAHAYA SÜRÜLÜYOR TÜRKİYE'Yİ YIPRATMAK İSTİYORLAR

Yunanistan'ın ABD tarafından tek kurşun atılmadan işgal edildiğini vurgulayan Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, "Miçotakis Yunanistan'ın anahtarını ABD'ye verdi. ABD birdaha çıkmamak üzere Yunanistan'a yerleşti" derken, Yunanistan'ın Türkiye'ye yönelik tahriklerinin de bundan kaynaklandığını belirtti. Terör örgütü PKK'nın tükenmesi ile yeni bir PKK olarak Yunanistan'ın sahaya sürüldüğünü ifade eden Başbuğ, "ABD Yunanistan'ı PKK yerine, Miçotakis'i de Zelenski yerine koyarak Türkiye'yi engelleme niyetinde. Yunanistan bu nedenle Türkiye'yi kışkırtacak hamlelerde bulunuyor" değerlendirmesinde bulundu. I Finlandiya ve isveç'in NATO üyeliği ile ilgili Türkiye'nin beklentilerine de değinen Başbuğ, "Her iki ülke de Türkiye'yi yıpratmak, yok etmek adına bir irade ortaya koyuyor. Bunların arka planında hâlâ Türkiye düşmanlığı var. Bunu unutmamak lazım" dedi. ABD Kongresi'nde Türkiye'ye yönelik hasmane tavrı nedeniyle ayakta alkışlanan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Türkiye'yi kışkırtacak adımlar atması, Yunanistan'ı ABD üssüne çevirmesinin altında kendisine yüklenen "Zelenski rolü" yatıyor.

ABD, YUNANİSTAN'I BİR DAHA ÇIKMAMAK ÜZERE İŞGAL ETTİ TERÖR UE GÜVENLİK UZMANI COŞKUN BAŞBUĞ

Türkiye kendi gündemi içerisinde küçük meselelerle oyalanırken dış politikada ise büyük mücadeleler veriliyor. Ülkemiz hem küresel arenada hem de bölgesinde bizsiz oyun kurulamayacağını dünyaya gösteriyor. Türkiye'yi dar bir alana hapsetmek isteyen küresel güçlere ülkenin anahtarını veren Yunanistan ise ABD'nin yeni PKK'sı olarak görev yapıyor. Maalesef bütün bunlar yaşanırken Türkiye'deki bir kısım muhalefet de küresel güçlerin ağzıyla konuşuyor. Memleketimizin menfaatine olan hiçbir adımı desteklemeyen muhalefet, dış güçlerin değirmenine su taşıyor. Bölgemizdeki sıcak gelişmeleri ve gayri milli muhalefeti Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ ile konuştuk. Dedeağaç'taki ABD üssü aslında Yunanistan'ın bir nevi işgal edildiği anlamına gelmiyor mu? Dedeağaç'taki ABD üssünü nasıl yorumluyorsunuz? ABD çıkmamak üzere mi Yunanistan'a yerleşti sizce? Bunu baştan beri söylüyoruz: Yunanistan'daki ABD yapılanması, Yunanistan'ın işgali. Hiç tartışılacak tarafı yok. Mıçotakis anahtar teslimini ABD'ye verdi. ABD bir daha çıkmamak üzere Yunanistan'a yerleşti. Yunan halkı bunun farkında değil mi? Yunan Muhalefeti ABD'nin bu işgali karşısında nasd bir siyaset izliyor? İtiraz eden yok mu?

YUNAN HALKINA GEÇMİŞ OLSUN

Yunan halkı bu işgalin farkında değil yada görmezden geliyor. Muhalefet taraf ında yeni yeni kıpırdanmalar başladı. 'Ne yapmaya çalışıyorsunuz' diye sormaya başladılar ama yerleştikten sonra bunları çıkarmak çok zordur. Yunanistan halkına geçmiş olsun diyebilirsiniz. Yunanistan halkının, tabanının bu gerçeği görememesi ve bir tepki de ortaya koyamaması bana göre handikap. İn şallah bilinç daha da artar. Muhalefet kanadı Çipras'ın söylemleri biraz daha artık kamuoyunda yer bulur. Çipras'ın bu noktada takip ettiği siyaset karşılık bulabilir mi? Çipras ve temsil ettiği ekip artık her ne ise, Miçotakis'e hesap soramadığı takdirde Yunanistan'ın ABD tarafından tek kurşun harcanmadan işgal edildiğini rahatlıkla söyleyebilirsiniz.

YUNANİSTAN TARİHİ BOYUNCA HEP KULLANILDI

Yunanistan devlet olmayı başaramadı mı? Yunanistan'da bir ulus devleti söz konusu mu? Küresel güçler Yunanistan'ı nasd bu kadar kolay kullanıyor? Süreci nasd yorumluyorsunuz? Küresel guç dediğimiz ülkelerin başlarından birisi ABD. Küresel güçler bu donem Amerika evvelden İngiltere idi. Tarih boyunca kullanıldı kullanılmaya da devam ediyor. Bu açıdan Yunanistan'a u1 us-devlet denemez. Bir ucube yapı. Bu yapı, terör orguderinın kullanıldığı gibi e mp er yal yapılar tarafından sürekli kullanılan devlet görünümlü terör orguüeri olarak varlık gösterildi. Yunanistan'ın teröre verdiği destek ortada. Bununla ilgili aldığı tedbirler belli. Bu yüzden onlara devlet demek bile zul. Fakat maalesef siyasi olarak öyle adlandırılıp tanımlanıyor. Bu kapsamda baktığınız takdirde devlet diye hareket etmek için bir takım mücadele veriyorsunuz lakın karşı taraf hâlâ "Ben dev let değilim benim arka tarafta ağa babalarım var onlar ne derse onu yapmak zorundayım" diyor. O yüzden Yunanistan'ın ve Ermenistan'ın küresel güçler tarafından kullanılan aparadar olduğunu söylemekte buyuk fayda var. Yunanistan solu, Yunan hükümetinin Türkiye'ye yönelik saldırgan politikasını destekliyor mu? Çipras dediğimiz zaten o. Yunanistan'ın başındaki eski iradeydi. Temsil ettiği parti de Syriza şu an ana muhalefet partisi de o. Parti de tavrını çok net olarak ortaya koyuyor. Syriza üzerinden Çipras ağzıyla. Yapılan yanlıştır diyor. Silah alıyorsun bu aldığın silahlar gelecekte Yunanistan'ı ipotek altına alacak bir takım ekonomik yaptırımlara maruz bı rakıyor. Bu ileride buyuk sıkıntı, bunu ne maksatla yapıyorsun diye hesap soruyor Çipras ve diğer siyasiler. Burada Çipras ile Syriza'nın uygulamış olduğu politika doğru. Ciddi anlamda da tepkililer.

YENİ PKK YUNANİSTAN

Yunanistan Türkiye'ye karşı saldırgan politikasını hangi akdla yapıyor? Yunanistan, PKK'nın boşluğunu mu doldurmaya çalışıyor? Yunanistan'ın tahriklerinde Amerika'nın aklının olduğunu bilmekte fayda var. Amerika, Suriye'de yapacağımız harekatı engellemek için PKK tükendiğinden beri yeni PKK olarak Yunanistan'ı sahaya sürüyor. Davası ve Amerika'nın yapmak istediği o. Bir de Zelenski'ye ihtiyacı var o da Miçotakis. Amerika; Yunanistan'ı PKK yerine, Zelenskı yerine de Miçotakis'i koyarak Türkiye'yi engelleme derdinde. Bunun da yolunu Türkiye'yi kışkırtacak bir takım ataklarda buluyor. Yunanistan'ın son günlerde böyle haddini boyunu aşan işleri girmesinin nedeni de o. Türkiye'nin bu tuzağa düşmemesini büyük devlet tavrı olarak yorumlayabilir miyiz? Türkiye'nin, Yunanistan'ın bu tuzağına düşmemesi olgun bir devlet tavrı. Yangına benzinle giden gerilimi tırmandıran bir ülke asla değil Türkiye. Hatta yangını söndürmek için fedakârlık yapan bir ülke.

TÜRKİYE, YUNANİSTAN'IN KULLANILDIĞININ FARKINDA

Türkiye, Yunanistan'ın kullanıldığının farkında değil mi? Evet. Yunanistan'ın kullanıldığının farkında. Amerikan'ın oyununu bozmanın yolu da bu. Bu yüzden biz adalardaki bir takım silahlanmalara tahriklere dozu yüksek çıkışlara diplomasi ile cevap veriyoruz. Yoksa guç kullanmayı biliriz. O zaman tuzağa duşmuş oluruz. Ama Türkiye şu an doğru politika uygulayarak başarılı bir diploması trafiği yürütüyor. Almanya'nın Ege adalarını ABD'nin Yunan karasını silahlandırması açık bir savaş hazırlığı gibi gözüküyor. Gidişata bakıldığı zaman, Türkiye ve Yunanistan arasındaki sorunların diplomatik açıdan çözülme ihtimali var mı? Siz taviz vermezseniz diplomatik anlamda çözülme şansı yok. Eninde sonunda guç kullanmaya başlarsınız. Ancak tavız vermeye başlar ve Suriye harekâtmı rafa kaldırdım derseniz süreç ilerler. Amerika ve Almanya ve diğerleri bunu deniyor. Türkiye'yi böyle baskılamayla durdurabilir mıyız yoksa Türkiye her turlu şeyi göze alır ve bildiği yolda eğilmeyen bükülmeyen yolda devam eder mı diye test ediyorlar. İç siyasette bizim muhalefetimiz böyle bir ateş çemberinde olduğumuzun farkında değil mi? Neden Türkiye'nin elini güçlendirecek açıklamalarda bulunmuyorlar? Muhalefet kanadı bizim bildiğimizden çok daha fazla konuya hakim. Ama benim sıkça bahsettiğim kursu tetikçileri ve one çıkan liderler. Bunlar meseleyi çok ıyı bildiği halde ülkenin aleyhine ülkenin kazammlannı yok edecek şekilde içende bir düzen yeğliyorlar.

BİZİM MUHALEFET DIŞARIYA BAĞLI

Muhalefetin kendi ülkesinin aleyhine bir politika izlemesini siz nasd yorumluyorsunuz? Bunda da dışa olan bağımlılık, dıştan alınan o gudumun etkisi olduğunu bil mekte fayda var. Dolayısıyla proje olarak getirilen one çıkan birçok siyasi isim kasten ve bilerek ülke menfaatleri aleyhine Yunanistan'ın ve Amerika'nın değirmenini su taşıyacak şekilde söylemler ve eylemler yapıyorlar. CHP'li Çeviköz gibi isimlerin adeta Yunan ağzıyla konuşması hususunda görüşünüz nedir? Bunun takdiri yüce Türk milletinin. Çevıkoz'un ve onun gibilerinin Yunan ağzıyla konuşarak adalar ve deniz konusunda Türkiye'yi haksız gören söylemlerini hatırlayalım. Bunlar tesadüfen veya gaflet sonucu ku rulan cümleler değil. Muhalefet bu konuda bana göre sahibinin sesiyle hareket ederek Türkiye aleyhinde işler yapmaya devam ediyor. Miçotakis, 9 ABD üssü kurdurarak ülkenin anahtarın ABD'ye alkışlar arasında teslim -ken, başta Ünal Çeviköz CHP'li milletvekilleri de binin sesiyle konuşarak rkiye'nin mavi vatanda arını korumak için adımları eleştiriyor. Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya konusunda istediğini elde etmesi diplomatik zaferdir Türkiye dış politikada inanılmaz bir mücadele veriyor. Finlandiya ve isveç'te yürütülen pazarlığı ve alınan sonucu nasıl değerlendiriyorsunuz? Finlandiya konusunda Türkiye'nin takındığı tavır zaten haklı. Bizim tez nedir? Teröre destek var Bu şartlarda bu İş olmaz. Hikaye buradan başladı. Oradaki mesele Türkiye'nin talepleri. Türkiye'nin kaleme aldığı metnin tamamı kabul edildi on şartsız. Dolayısıyla burada Türkiye istediğini elde etti mi? Etti. Bana göre 10 madde içerisinde çok akıllı vurgulamalarda var. Örneğin, PKK ile YPG'nın de orgut olarak anılması, savunma sanayisine uygulanan ambargoların kaldırılması gibi birçok başlık var. Bunlann hepsine evet dediler. Bunların hepsi masa kısmı.

VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMEDİĞİ ÇOK OLAY VAR

Sahada durum ne olur? Sahaya indiğimiz takdirde bu işlerin karşılığını alabilecek mıyız? Mesele o. Ben, bunun bir zafer olduğunu söylemek için biraz daha beklenmesi gerektiği kanaatindeyim. Çunku orada karşı tarafın devletlerin ve onu destekleyenlerin dâhil sicili çok kotu. Verilen sözlerin çizildiği ve unutulduğu çok olay var. Dolayısıyla, süreç içerisinde beklemenin daha doğru olduğu kanaatindeyim. Bunu test etmek için elimizde yeten kadar zaman var. İsveç ve Finlandiya'nın ise zaman sıkıntısı var. Çunku NATO üyeliği hemen olacak iş değil. Görüşmeler, konuşmalar, karşılıklı taahhütler sonra bunların yerine getirilmesi. Davet mektubu, tarafların davette icabet etmeleri. Butun ülkelerin gorup onaylamaları. Aylar sürecek bir süreç iki ülkeyi bekliyor.

BUNLARIN TÜRKİYE DÜŞMANI OLDUĞUNU UNUTMAMALIYIZ

Finlandiya ve İsveç ile yürütülen görüşmeleri diplomatik olarak nasıl yorumluyorsunuz? İki taraft da bir takım emellerin peşinde. Karşı taraf Türkiye'yi yıpratmak, yok etmek adına bir irade ortaya koyuyor. Bu yıla kadar teröre destek veren İsveç karşımızda. Bu olayı kolay mı zannediyorsunuz. Veya Finlandiya Bunların arka planında hâlâ Türkiye düşmanlığı var ve bunu kesinlikle unutmamak lazım. Ama devletlerin bu tür ilişkilerinde hissiyata kapılmadan anlık bir takım ataklarla da mesafe kat edebilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında bu ülkelerin söylemlerinden ve eylemlerinden gen durması veya Türkiye'nin talebi doğrultusunda tedbirler alması bizim için diplomatik basandır elbette. Terör orgutu PKK İsveç'te at koşturuyor. İstediği yere uçuyor. İstediği yerde dernek, vakıf gibi orgute para kazandırabilecek yapılanmalara gidiyor. Baktığımızda teröre doğrudan bir desteğin kesiliyor olması. Orgut adına buyuk kayıp. İsveç adına handikap. Türkiye adına buyuk kazanç. 0 nedenle de diplomatik zafer diyebilirsiniz. Bir noktaya kadar getiriyorsunuz. Bu çok buyuk bir olay.