Bolu Mudurnu’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor!

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde henu belirlenemeyen bir sebeple orman yangını çıktı. Bolu Mudurnu'da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor!

Yangına 9 yangın söndürme helikopteri, 1 uçak, 16 arazöz ve 130 orman personeli

Orbit - Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri hemen olay yerine yöndirildi ve müdahale çalışmalarına başladılar. Yangına 9 yangın söndürme helikopteri, 1 uçak, 16 arazöz ve 130 orman personeli ile birlikte diğer kurumların personel ve araçları da katıldı.

2 gece görüşlü yangın söndürme helikopteri

Gece sertleşmesiyle birlikte, 2 gece görüşlü yangın söndürme helikopteri ve personeller çalışmaları sürdürmek üzere görevlendirildi. Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ekiplerin aralıksız bir şekilde yangın söndürme çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Yapılan müdahalelerle yangının kontrol altına alınması ve söndürülmesi için gerekli çalışmalar titizlikle devam etmektedir. Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Erkan Kılıç, "Bugün 14.30 sularında başlayan yangın ihbarı alınır alınmaz ekiplerimiz süratle bölgeye intikal ettiler. Ciğerlerimizi yakan yangında son ateş sönene kadar havadan ve karadan tüm unsurlarımızla çalışmalar titizlikle sürdürülecektir" bilgisini paylaştı.