34,4465$% 0.3
36,3032€% 0.16
2.836,84%0,10
4.835,00%0,20
19.341,00%0,20
9.389,62%-0,33
3145164฿%4.29586
Canan Dağdeviren(İNG. 4 Mayıs 1985, İstanbul), Türk fizikçi. Canan Dağdeviren, Massachusetts Institute of Technology’de Türk akademisyen, fizikçi, malzeme bilimci ve yardımcı doçenttir. Canan Dağdeviren öldü mü?
Orbit – halen medya sanatları ve bilimleri alanında LG kariyer gelişimi Profesörü olarak çalışmaktadır. Dağdeviren, Harvard Cemiyeti tarihinde Harvard Üniversitesi Fello Cemiyeti’nde Junior Fello alan ilk Türk bilim adamıydı. Öğretim üyesi olarak MIT Media Lab’de kendi araştırma grubu Uyumlu Kod Çözücülerine liderlik ediyor.
Grup, malzeme bilimi, mühendislik ve biyomedikal mühendisliği arayüzünde çalışmaktadır. Diğer şeylerin yanı sıra, algılama, çalıştırma ve enerji hasadı için ilgilenilen hedef nesneyle yakından entegre edilebilen mekanik olarak uyarlanabilir elektromekanik sistemler oluştururlar. Dağdeviren, doğadan ve insan vücudundan gelen hayati bilgilerin çeşitli fiziksel modellerde “kodlandığına” inanıyor. Araştırması, bu kalıpları faydalı sinyallere ve / veya enerjiye “çözebilecek” uyumlu kod çözücüler oluşturmaya odaklanıyor. Piezoelektrik malzemeleri (üzerlerine basınç uygulandığında bu basınçtan elektrik enerjisi üretebilen malzemeler) insan organlarına koyan ve organların hareketini elektrik enerjisine dönüştüren cihazların mucididir. 18 Eylül 2019 tarihinden itibaren Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir.
1985 yılında İstanbul’da doğdu ve aslen Sivaslı. İlk ve orta öğrenimini Kocaeli’de tamamladı. 2007 Yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2009 yılında Sabancı Üniversitesi’nde Malzeme Bilimi ve Mühendisliği alanında yüksek lisansını tamamladı. Aynı yıl Fulbright bursu aldı ve uıuc’de malzeme bilimi ve mühendisliği alanında doktorasına başladı. Esnek ve katlanabilir, deri veya portatif elektronik cihazlara yapıştırılmış olarak çalıştı. Doktorasını Aralık 2014’te aldı. Tıp teknolojisinde çalıştı ve pilsiz taşınabilir bir kalp çipi (MZT MEH) ve cilt kanserini teşhis etmek için bir cihaz geliştirdi. Ayrıca Forbes’in 30 yaş altı bilim adamları listesine dahil edildi.
Bilime olan merakının iki dönüm noktası olduğunu söylüyor. Birincisi babasının Marie Curie hakkında kendisine verdiği bir kitap, ikincisi ise Erdal İnönü’den bizzat aldığı Anılar ve Düşünceler adlı eserdir. Erdal İnönü ile tanışmasının özellikle lisede alan seçiminde etkili olduğunu söyledi. Ayrıca yaptığı açıklamada, motivasyonu düşük olduğunda Mustafa Kemal Atatürk’ten ilham aldığını belirtti.
Dağdeviren, malzeme bilimi ve teknolojisi alanındaki çalışmalarının yanı sıra, özellikle stem kariyeri peşinde koşan genç kadınlar olmak üzere yeni nesil genç bilim insanlarına ilham vermek istiyor. İnstagram Facebook, dünyadaki genç beyinlerle bağlantı kurmanın bir aracı olarak hesapları, ınstagramcıları, İnstagram ve Twitter üzerinden sosyal medyayı kullanıyor.
Şubat 2018’de barış ve kalkınmayı sürdürmek amacıyla Birleşmiş Milletler’de Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü kutlamaları kapsamında Diplomaside Bilimde Kadınlar Etkinliğinde konuşmaya davet edildi.
Akit gazetesinde yangın…