Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde yaklaşık 12 bin sağlık görevlisi ataması

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde yaklaşık 12 bin sağlık görevlisi ataması. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Türkiye genelinde 42 bin 500 sağlık personeli alıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar programında

Orbit - Bu 2 bin 832 daimi işçiden 9 bin 59 sözleşmeli sağlık personelini deprem bölgesindeki illere atayacağız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar programında Etlik şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Ramazan'ın ülke, millet ve tüm insanlığın yararına bir araç olmasını diledi: "Ramazan'ın manevi dünyayı saran manevi iklimini birlikte yaşamaya çalışıyoruz. Hemen hemen her hanede kurulan iftar sofraları, sahurlar bu mübarek ayın alameti olarak bizi bambaşka bir şekilde birbirimize bağlıyor. Onlar 85 milyon insanın birlik ve beraberliğinin tanıklarıdır."konuştu.

"Muhammed'siz sohbete, sohbete ne oldu?"

"Muhammed'siz sohbete, sohbete ne oldu?"Erdoğan, sözünden alıntı yaparak, acının, tatlının, varlığın ve varlığın paylaşıldığı bu mübarek sofralar kurulduğu sürece yarının da aydınlık olacağını söyledi. Erdoğan: "Diyorum ki Rabbim ülkemizde bu sofraların eksik olduğunu göstermesin. İftarınızı bizimle paylaştığınız için hepinize teşekkür ederiz."konuştu. Bugün sağlık kuruluşunun hemen her kademesinde çalışanların yanında olduklarını söyleyen Erdoğan, yönetici ve doktorların yanı sıra hemşireler, sağlık görevlileri, teknisyenler ve işçilerle aynı masada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, evde çalışan tüm sağlık çalışanlarına selam gönderdi ve yurtdışında. Erdoğan, özellikle görev sırasında şehit olanlar başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm sağlık emekçileri için Allah'tan rahmet diliyor: "Ülkemize ve aziz milletimize verdikleri hizmetlerden dolayı şahsında tüm sağlık emekçilerine teşekkür ediyorum."dedi ki:"

"Salgın sırasında hiçbir vatandaşımızı çaresiz bırakmadık"

Son yıllarda ulus mücadelesinin kararlılığıyla Türkiye'nin dayanıklılığını test eden birçok testten geçildiğini hatırlatan Erdoğan, Türkiye'nin milyonlarca insanın yanı sıra dünyanın da canına mal olan koronavirüs salgınından olumsuz etkilendiğini söyledi.

Erdoğan sözlerine devam etti:

"Sağlık ordumuzun Kansiparan çabaları ve zamanında alınan tedbirler sayesinde salgın sırasında hiçbir vatandaşımızı çaresiz bırakmadık. Hastanenin kapısından reddedilen, ilaç bulamadıkları için ölen, aşı imkanına erişemedikleri halde tıbbi bakıma ulaşamayan insanlarımız olmadı. Ekonomik olarak bizimkinden çok daha zengin ülkelerde, ülkemizde özellikle ciddi resimlerin hiçbiri yaşanmadı. İnsanlığın yüzyıllardır yaşadığı en büyük sağlık krizi olan bu salgınla gerçekten takdire şayan bir organizasyon becerisiyle başa çıkmayı başardık. Sonra Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren ve yayılan savaşın sonuçlarıyla savaşmak zorunda kaldık. Dengeli ve uzlaşmacı bir politika izledik ve savaş kıvılcımının ülkemize geçmesine izin vermedik. Ayrıca daha ileri adımlar atarak sayısız insan hayatını kurtardık. Bunu hayal edebiliyor musun? Yaklaşık üç ay içinde İstanbul'da Murat Dilmener Hastanesi'ni, Avrupa ve Asya yakasında Feriha Öz Hastanesi'ni hayata geçirdik. Burada her türlü ekipman ve ameliyathane var ve bu sayede onları halkımızın kullanımına sunduk." Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Türkiye'nin hemen yanında kan dökülmesini durdurmak için çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Türkiye cepheyi görmeye ve toparlanmaya başladı, bu kez 6 Şubat sabahı Erdoğan tarihin en kara günlerinden birini yaşadığını söyledi.

11 milyon insanın yaşadığı 14 ilimiz

"Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, 11 milyon insanın yaşadığı 14 ilimizde ciddi tahribata ve can kaybına neden oldu. Kardeşlerimiz, doktorlarımız ve hemşirelerimiz var. Yine de yorulmadan bu mücadeleye tekrar tekrar devam ettiler. Karısı ve çocukları öldü ve ölüm yolundalar. Hayatını kaybeden 50 bin kardeşimiz arasında 505 sağlık personelimiz var. Herkesten Rabbimden mağfiret ve rahmet diliyorum. Sağlığımız ve sağlığımız için tekrar teşekkür ederim. İftar soframızda asrın talihsizliğine bizzat şahit olan kardeşlerimden Rabbime sabretmelerini diliyorum. Bir isteğim daha var. Tanıklığın şerbetini içtiler ve inanıyorum ki siz akrabalarınızla birlikte tanık kürsüsüne çıkarılacaksınız."

"Sağlık ordumuz yine bu sürecin ön saflarında yer alıyor."

Afetin yol açtığı tahribatın boyutunun sağlık çalışanlarının çok iyi bildiğini ifade eden Erdoğan, depremzedelerle birlikte orada görev yapan kamu personelinin de devletin ilk günden itibaren olağanüstü çabalarına tanık olduklarını söyledi. Erdoğan: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tıpkı yüzyılın sağlık krizinde olduğu gibi, yüzyılın felaketine karşı mücadelede son derece başarılı bir sınavdır. Sadece biz değil, ülkemizi ziyaret eden yabancı misafirlerimiz de bu gerçeği doğruluyor."konuştu. Arama-kurtarmadan yaralıların tedavisine, barınmadan gıda ve gıda teminine kadar tüm ihtiyaçlarında mağdurların yanında olduklarını vurgulayan Erdoğan, "Bu süreçte sağlık ordumuz yine ön saflarda yer aldı. Depremden bu yana 212 UMKE ve 112 acil sağlık aracı; 14 Hava Ambulansı, 1426 Ambulansın yanı sıra 16 bin UMKE ve 112 acil sağlık personeli ile halkımızın yanındayız. Yaralılarımızın 2 bin 580'ini harabeler arasına hava, 49 binini kara ve 327'sini deniz yoluyla başka şehirlere gönderdik. Şu anda hastanede 7 bin 731 depremzedemiz bulunmakta ve 1008 kardeşimiz yoğun bakım ünitesinde tedavi görmektedir. Allah'tan acil şifalar diliyorum."ifadelerini kullandı. Covıd-19 salgınına olan büyük ihtiyacı karşılayan belediye hastanelerinin faydasının deprem sırasında da görüldüğünü söyleyen Erdoğan, bu hastanelerin depremden yaralanan kişilerin tedavisinde kritik rol oynadığını söyledi. 30 bin 197 yataklı 21 şehir hastanesinin en yüksek sağlık standardını sağladığına dikkat çeken Erdoğan, "Bazı çevrelerin asılsız saldırılarına rağmen bu dev sağlık yatırımlarını ülkemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.