Deprem çantasında olması gerekenler neler? Deprem Çantası nasıl kullanılır? Deprem çantasında neler olmalı? Deprem çantası nerede durur?

Deprem, hazırlıklı olmamamız gereken bir felakettir. Nasıl hazırlanır? Ev, işyeri ve araç için deprem çantası oluşturarak kişisel hazırlıklar yapabilirsiniz. Deprem çantasında olması gerekenler neler? Deprem Çantası nasıl kullanılır? Deprem çantasında neler olmalı? Deprem çantası nerede durur?

Deprem Çantasında Ne Olmalı?

Bebekli aileler için deprem çantaları

Deprem Çantası İçeriği

Deprem, jeolojik yapısı nedeniyle Türkiye'nin zaman zaman yaşadığı bir felakettir. Bu felakete ne kadar hazırlıklıyız? Türkiye'deki deprem deneyimleri, hazırlık için bir saniyenin bile kaybedilmediğini gösteriyor. Depreme hazırlık daha çok kentleşme ve altyapı ile ilgili olsa da, depreme hazırlık kişisel olarak önemlidir. Depreme bireysel olarak hazırlanmak için öncelikle bir deprem çantası hazırlayarak başlayabilirsiniz.

Deprem Çantasında Ne Olmalı?

"Deprem valizi nasıl hazırlanır?"soru merak uyandırıcı. Deprem torbaları hazırlanırken öncelikle evde yaşayan kişi sayısına göre malzemelerin hazırlanması gerektiği bilinmelidir. Evcil hayvanı olanlar da hayvanlarını düşünmeli ve gerekli malzemeleri deprem çantasına koymalıdır. Her şeyden önce deprem çantasında tıbbi, gıda, haberleşme teçhizatı ve kıyafet bulundurmalısınız. Evde yaşayan insanlar ilaç kullanmalı ve kronik bir hastalığı varsa bu ilaçlar deprem çantasında saklanmalıdır. Afet Yönetimi ve Acil Durum Yönetimi (Afad) tarafından hazırlanması gereken ilk yardım çantası belirtilmiştir. Deprem çantasının içeriği şöyledir:

Deprem çantasında neler olmalı?

Kimlik bilgileri içeren önemli belgelerin fotokopileri (pasaport, ehliyet, sigorta poliçeleri, banka hesap kayıt verileri içeren belgeler. Evcil hayvan durumunda sağlık kartı) ilkyardım çantası Su (kişi başı 4 litre içme suyu) Bozulmayan, kuru yiyecekler (kalorisi yüksek, vitamin ve karbonhidrat içeren yiyecekler. Bunlar son kullanma tarihinden sonra yenilenmelidir.) Radyo Cep bıçakları ve makasları El feneri (kurulum, pil veya pil ile. Buna göre, ek pil vb. onu tutmak gerekiyor.) Islık çalmak Toz Maskesi Pense, anahtar ve tornavidalar Ağrı kesici ilaçlar, ishal, müshiller ve antasitler Kalem ve kağıt Giyim (iç çamaşırı, çorap, yağmurluk, lloyeatshirt vb.)) Şarj cihazı veya yedek pil ile cep telefonu Pil Aşılmaz ve ince plastik kapak ve dayanıklı yapışkan bant (koruma sağlamak için) Reçeteli ilaçlar Evcil hayvanlar için kuru mama ve su Havlu, çöp torbası, plastik kablo bağı Sabun Dezenfektanlar ve ıslak mendiller Tuvalet kâğıdı Hijyenik kadın bağı Diş fırçası ve macunu Uyku tulumu ve battaniye Hazırlanan deprem çantası deprem anında durmanız gereken yerde olmalı ve kolay ulaşılabilir olmalıdır. Ama en önemlisi, yiyeceklerin çabuk bozulmaması için, ışık almayan serin ve kuru bir yerde olmaları gerekir. Görünür olmaması, ancak kolayca erişilebilir olması önemlidir. Hazırlanan kıyafetlerin mevsime göre değiştirilmesi de gerekebilir. Deprem valizi, yaşadığınız diğer evler, aracınız ve işyeriniz için, ikametgahınızın dışında varsa da hazırlanmalıdır. Depremi nerede vuracağını bilmiyorsun. Ev için hazırladığınız deprem çantaları bu evde yaşayan tüm insanlar tarafından bilinmelidir. Herkesin ulaşabilmesi için aile üyelerinin bilgilendirilmesi gerekir. İşyeri için hazırladığınız deprem çantası da masanıza veya sürekli bulunduğunuz yere en yakın olmalıdır.

Bebekli aileler için deprem çantaları

Bebekli aileler için hazırlanması gereken çantada yukarıda sıralanan malzemelere ek olarak aşağıdaki ürünler de uygundur: Bebek için ilaçlar, vitaminler ve mineraller Hazır (anne sütünün yeterli olmadığı veya yeterli olmadığı durumlar için) Çocuk bezi ve ıslak mendil Oyuncak Bebek battaniyesi ve giysileri