Devlet Bahçeli’nin Osmaniye’deki evi nerede?

1948 yılında Devlet Bahçeli Osmaniye'de doğdu. Bölgede Fettah oğulları olarak bilinen büyük bir Türkmen ailesine mensuptur. İlk öğrenimini Osmaniye'de, orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Devlet Bahçeli'nin Osmaniye'deki evi nerede?

Devlet Bahçeli Kimdir?

Bahçeli, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde okudu. En başından beri Milliyetçi Hareketin her kademesinde görevler üstlendi ve ülkenin büyük davasına hizmet etti.

Devlet Bahçeli Ülkü Ocağı'nın kurucusu

Dr. Devlet Bahçeli, 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde öğrenciydi ve Ülkü Ocağı'nın kurucusu ve yöneticisi olarak çalıştı. 1970-1971 yıllarında Türkiye Milli İhtiyaçlar Federasyonu Genel Sekreterliği yaptı. Dr. Bahçe bir yandan Türk hareketinde aktif iken diğer yandan bilimsel çalışmalarına devam etti.

Devlet Bahçeli Ümid bir

1972 yılından itibaren Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ve bağlı üniversitelerde iktisat bölümü asistanlığı yaptı. Dr. Bahçeli, 1970'li yıllarda Milliyetçi Finansörler ve Ekonomistler Derneği'nin (ÜMİD-i bir) kurucularından, Üniversite Akademileri ve Yüksekokulları Asistanları Derneği'nin (ünay) kurucusu ve başkanlığını yaptı. Dr. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden İktisat Doktorasını alan Devlet Bahçeli, 1987 yılına kadar aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

Devlet Bahçel Türk İslam dünyası

Prof. Dr. Bahçeli bu süre zarfında yine Türk-İslam dünyası, Türkiye ve dünya ekonomisi, Türk tarihi ve dış politikası ile ilgilenmiş ve bu alanlarda çalışmıştır. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra cezaevlerine yerleştirilen MHP ve milliyetçi örgütlerin liderleri ve üyeleri, yasal davalarını savunmak için her platformda hayranlıkla muamele gördüler.

Devlet Bahçeli Alparslan Türkeş

Yurttaşların eğitiminde de önemli görevler üstlenen Dr. Başbuğ Alparslan Türkeş'in daveti üzerine 17 Nisan 1987'de üniversitedeki öğretmenlik görevinden istifa eden Bahçeli, 19 Nisan 1987'de parti genel başkanlığına seçildi ve genel sekreterliğe atandı.

Devlet Bahçeli MHP

MHP ve mhp'nin yönetim pozisyonlarındaki işlevi bugüne kadar aralıksız sürmüştür. Çeşitli zamanlarda Genel sekreter, başkan yardımcısı, Merkez Yürütme Kurulu üyesi, Merkez Karar Alma Kurulu üyesi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. olarak 6 Temmuz 1997'de 5. Olağanüstü Kurultaydan sonra MHP genel başkanlığına atandı.

Devlet Bahçeli MHP Kongreleri

05 Kasım 2000, 12 Ekim 2003, 19 Kasım 2006, 8 Kasım 2009 ve 4 Kasım 2012 tarihlerinde yapılan olağan büyük MHP kongrelerinde tekrar genel başkan seçildi.

Devlet Bahçeli MHP'nin haziran 2015

MHP'NİN Haziran 2015'teki Türkiye parlamento seçimleri için kampanya sloganı şuydu: "Bizimle gel Türkiye". Seçim vaatleri arasında asgari ücretin 1400 TL olacağı, emekliye yılda iki kez 1400 TL ikramiye verileceği ve terörün kökünün kazınacağı da yer alıyordu.Partisi oyları yüzde 3,28 artırarak yüzde 16,29'a çıkardı. Seçimden sonra söylediği gibi,:

Bahçeli, Haziran 2015 tarihinde TBMM seçimleri

Bahçeli, Haziran 2015 tarihinde TBMM seçimlerinin ilanında: "İlk koalisyon, başından beri birlikte çalıştığı AKP ile HDP arasında olmalı. İkinci bir koalisyon modeli olarak AKP, CHP ve HDP bir araya getirilebilir. Böyle bir yapıda MHP, haysiyet ve haysiyetle, ilkeli ve dürüst davranışlarıyla, politikasıyla da çok güzel ve mecliste kontrolü esas alan büyük bir muhalefet partisi rolünü üstlenmeye hazırdır."dedi ki:"

Devlet Bahçeli MHP, Kasım 2015

MHP, Kasım 2015'teki Türkiye parlamento seçimlerinde seçim kampanyası için "Türkiye" sloganını kullandı. Seçim vaatleri arasında evi olmayan ailelere 250 lira kira yardımı ve ihtiyaç sahibi ailelere hilal kartı da vardı. MHP seçimde yüzde 4,39 oy kaybederek yüzde 11,90'a geriledi.

Devlet Bahçeli 2016 kurultay

Kasım 2015'teki Türkiye parlamento seçimlerinden sonra sosyal medyada Bahçeli'nin cumhurbaşkanlığı görevinden istifa edeceğine dair çeşitli haberler yayınlandı.Ancak medya ve iletişimden sorumlu Bahçeli'nin başdanışmanı Metin Özkan, istifa taleplerini "asla istifa etme, yoluna devam et" sözleriyle reddetti. Bahçeli'ye karşı cumhurbaşkanlığı ilan eden 6 muhalefet adayının katılımıyla 19 Haziran'da 6. MHP seçildi, 2016.An olağanüstü kongre toplandı.

Devlet Bahçeli Tüzük kurultayı

Tüzük Kurultayı olarak tanımlanan kongrede, genel merkez aksini iddia etse de Kurultay toplantı sayısına ulaşıldığı noter huzurunda teyit edildi. Kongrede kabul edilen değişikliklerle parti tüzüğünün 13 maddesi yenilendi.

Devlet Bahçeli olağanüstü kurultay

Yapılan değişikliklerle parti tüzüğündeki olağanüstü Kurultayda başkan seçilmesini engelleyen madde değiştirildi.Ancak Yargıtay'ın Kurultay Tüzüğünü uygulama kararı 19 Haziran'da 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından durduruldu. Akşener, Yargıtay'ın bu kararının ardından Olağanüstü Kurultay'ın talebinin reddedilmesi için 'tam hukuksuzluk' talebiyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) şikayette bulundu.Ancak YSK, Akşener'in Çankaya Seçim Komitesi'nin "mhp'de kongre yapılamaz" kararına itirazını reddetti.

Devlet Bahçeli MHP Genel Merkezi 10 Temmuz kurultay

Bu karar, MHP Genel Merkezi'nin 10 Temmuz'da kongrenin yapılmasının durdurulması talebi üzerine alındı. MHP karşıtları tarafından kapatılan toplantının ardından yapılan açıklamada 4 cumhurbaşkanı adayı birlikte hareket edeceklerini, Kongreyi bir an önce toplayacaklarını söyledi."10 Temmuz bizim için amacını ve anlamını yitirdi. İleriye bakacağız ve oyalanmayacağız. 18'de. Mart 2018'de Kardeşlik ve Dostluk Hukuku çerçevesinde olağan büyük kongremizi gerçekleştireceğiz."o açıkladı.