Erdoğan’ın sesini taklit eden eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Metin Hülagü’nün oğlu çıktı iddiası!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sesini yapay zeka yoluyla taklit ederek dolandırıcılık yapan şüpheli Fatih Emre Hülagü'nün, eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü'nün oğlu olduğu ortaya çıktı. Erdoğan'ın sesini taklit eden eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Metin Hülagü'nün oğlu çıktı iddiası!

Fatih Emre Hülagü kimdir?

Orbit - 26 yaşındaki Hülagü, bazı iş insanlarını ve üst düzey kamu yöneticilerini arayarak kendisini cumhurbaşkanlığında çalışan bir kişi olarak tanıttı ve para istedi. Hülagü, uygulamalar aracılığıyla kendi konuşmalarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesine dönüştürerek bu sesleri aradığı kişilere dinletti.

Metin Hülagü oğlunun yaptığı eyhlemleri kınadı

Hülagü, önceki gün yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. İfadesinde suçunu kabul eden Hülagü, dolandırıcılık eylemlerini gerçekleştirirken babasından habersiz olduğunu söyledi. Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte Metin Hülagü de konu hakkında açıklama yaparak, oğlunun yaptığı eylemleri kınadığını belirtti.

Fatih Emre Hülagü nasıl dolandırdı?

Fatih Emre Hülagü'nün yaptığı dolandırıcılık eylemleri sadece son dönemde gerçekleşenlerle sınırlı değil. Şüphelinin daha önce de yabancı şahıslar üzerine aldığı 10'dan fazla farklı GSM hattı üzerinden telefonla aradığı bazı sanayici ve iş insanlarını, "Yurt dışında operasyon yapıyoruz, bu nedenle para lazım, sen halledersin" gibi ifadeler kullanarak kandırmaya çalıştığı ortaya çıktı. Ancak bu kişilerden herhangi bir para almadığını öne sürdü.

Fatih Emre Hülagü kimdir?

Soruşturma kapsamında mağdurların henüz tespit edilememesi nedeniyle, şüphelinin hangi miktarda maddi menfaat elde ettiğinin belirlenemediği kaydedildi. MİT'in operasyonuyla yakalanan Hülagü, emniyetteki sorgusunda son iki yıl içerisinde internet üzerinden kendi adına kiraladığı günlük kiralık daireleri ilana koyduğu ve ilana başvuran kişileri kapora alarak dolandırdığını itiraf etti. Bu yolla yaklaşık 600 bin lira haksız kazanç elde ettiğini söyledi.

Hülagü'nün hakkında birden fazla yakalama kararı

Hülagü'nün hakkında birden fazla yakalama kararı bulunduğu da ortaya çıktı. Şüphelinin daha önce de benzer dolandırıcılık eylemleri gerçekleştirdiği ve bu nedenle hakkında arama kararları olduğu belirtildi.