Fadime Akgün (55), Azra Akgün (4), Yusuf Değirmenci (65) ve Ayşe Zengin (55)’in hayatını kaybetti Trabzon Belediye Başkanına tepki gösterildi!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne ait midibüsün kazası sonucu hayatını kaybedenlerin cenaze töreninde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na tepki gösterildi. Fadime Akgün (55), Azra Akgün (4), Yusuf Değirmenci (65) ve Ayşe Zengin (55)'in hayatını kaybetti Trabzon Belediye Başkanına tepki gösterildi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na tepki

Orbit - Kazada hayatını kaybedenler bugün son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yakınlarını kaybedenler, cenaze törenine katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nu sorumlu tuttukları için tepki gösterdi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na tepki.

Fadime Akgün (55), Azra Akgün (4), Yusuf Değirmenci (65) ve Ayşe Zengin (55)'in hayatını kaybetti

Kaza, dün akşam saatlerinde Akçaabat ilçesinin Yolkıran mevkisinde meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi'ne ait 61 K 737 plakalı yolcu midibüsü, yokuş inerken virajda sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu yol kenarındaki evin duvarına çarparak devrildi. Sağlık ekipleri yığı kontroller sonucunda, midibüs içinde bulunan Fadime Akgün (55), Azra Akgün (4), Yusuf Değirmenci (65) ve Ayşe Zengin (55)'in hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralanan 39 kişi ise ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

Neriman Aslan (37) ise tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybetti

Yaralılardan Neriman Aslan (37) ise tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybetti. Yaralıların bazıları tedavileri sonrasında taburcu edilirken, 5 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı. Cenaze törenine katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise tepkilerle karşılaştı. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları, Zorluoğlu'nu sorumlu tutarak tepki gösterdi. Bu olay, Trabzon'da bir kez daha toplumun güvenlik konularıyla ilgili hassasiyetini gösterdi.

BELEDİYEDE BİR SÜRE ÖNCE İŞE BAŞLAMIŞ

Kazayla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Ağır yaralanan ve yoğun bakımda tedavisi süren midibüs şoförü Adem B’nin, daha önce şehirlerarası bir otobüs firmasında şoförlük yaptığı belirtildi. Adem B’nin bir süre önce Büyükşehir Belediyesi bünyesinde göreve başladığı, kullandığı otobüs arızalanınca da midibüsü devraldığı bildirildi. Adem B’nin belediye bünyesinde kullandığı araçlarla bugüne kadar yaklaşık 300 sefer yaptığı ifade edildi.

BAŞKANA TEPKİ

Kazada hayatını kaybeden Fadime Akgün, Azra Akgün, Ayşe Zengin ve Yusuf Değermenci, bugün ikindi namazına müteakip Akpınar Mahallesi’ndeki Merkez İlköğretim Okulu önünde kılınan cenaze namazının ardından aynı mahalledeki aile kabristanlığında defnedildi. Cenaze törenine, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da katıldı. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları, "Buradan defol, seni burada istemiyoruz" diyerek Zorluoğlu’na tepki gösterdi. Tepkilerle karşılaşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, cenaze töreninde ön safta yer almadı, arka safta cenaze namazını kıldı.

SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

Kazada yaralanıp, tamamlanan tedavisi sonrası gözaltına alınan sürücü Adem B, 'taksirli ölüme ve yararlanmaya neden olmak' suçundan sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

FREN TUTMAMIŞ

Öte yandan, 5 kişinin yaşamını yitirdiği kazada sürücünün ifadesinde, "Fren tutmadı, yokuş aşağıya gittiğim için de hızım katlanarak 40 kilometreye çıktı. Direksiyona sarıldım, paniklediğim için imdat frenini çekemedim. Çok üzgünüm" dediği belirtildi.