George Soros: Trump ve Aşırı sağ, Çin ile Rusya’dan daha tehlikeli!

Liberal milyarder George Soros, ABD'ye yönelik en büyük tehdidin ABD Yüksek Mahkemesi'ndeki “aşırı sağcılar” olduğunu ve Çin'in Xi Jinping veya Rusya'nın Vladimir Putin gibi diktatörler olmadığını iddia etti. George Soros: Trump ve Aşırı sağ, Çin ile Rusya'dan daha tehlikeli! George Soros, “Aşırı Sağ” Amerikalıların Amerika İçin Rusya veya Çin'den Daha Büyük Bir Tehdit Olduğunu Söylüyor Soros, Project Syndicate tarafından yayınlanan bir köşe yazısında, “ABD, Çin'de Xi Jinping liderliğindeki baskıcı rejimler ve dünyaya otokratik bir hükümet biçimi dayatmak isteyen Vladimir Putin'in Rusya'sı tarafından tehdit ediliyor” dedi . “Ancak demokrasinin iç düşmanlarından ABD'ye yönelik tehdit daha da büyük. Bunlar arasında aşırı sağcı aşırılık yanlılarının hakim olduğu mevcut Yüksek Mahkeme ve bu aşırıcıları Mahkemeye yerleştiren Donald Trump'ın Cumhuriyetçi Partisi yer alıyor.

"ABD Demokrasisi Ortak Saldırı Altında"

Durumu daha da kötüleştirmek için Soros , 4 Temmuz Bağımsızlık Günü'nde "ABD Demokrasisi Ortak Saldırı Altında" başlıklı abartılı makalesini paylaştı. Twitter'da kadınlara karşı bir komplo olarak Roe v. Wade'in devrilmesini sağlamaya çalıştı. Soros, "Roe v. Wade kararı, ABD'yi baskıcı bir rejime dönüştürmek için özenle hazırlanmış bir planın parçası" dedi . "Bunu önlemek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız."

"600'den fazla medya kuruluşu"

Ancak Açık Toplum Vakıfları başkanının tweetinde bahsetmeyi ihmal ettiği bir şey vardı. Soros'un makalesini, Project Syndicate (PS) adlı bir Soros ödeyen radikal sol görüş sitesi yayınladı. PS , küresel bir izleyici kitlesine binlerce aşırılıkçı, aşırı sol görüşlü makaleler sunar ve 156 ülkede "600'den fazla medya kuruluşu" üyeliğine sahiptir. Foundation Directory Online'a göre, Soros ve zengin solcu hayırsever ve Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates , PS'yi 2012'den 2019'a kadar sırasıyla 1.242.105 dolar ve 5.280.186 dolar ile finanse etti . Soros, "doğum kontrolü, eşcinsel evlilik ve LGBTQ haklarının" bir sonraki "aşırı sağ" Yüksek Mahkeme'ye girebileceği konusunda uyardı. Ancak Soros bununla da kalmadı. Roe'nun devrilmesinin ırklar arası evlilik yasağına yol açabileceği saçma bir sonuca vardı. “Mantıksal sonucuna taşındığında, bu akıl yürütme çizgisi, bazılarının 1967'ye kadar yaptığı gibi, devletlerin ırklar arası evliliği yasaklamasına bile izin verebilir .” Ayrıca, Çevre Koruma Ajansı'nın son Mahkeme kararı nedeniyle “iklim değişikliğiyle mücadele” yapamayacağını söyledi . Soros, Cumhuriyetçilerin görevden alınmasını bile istedi. “Yargıtay'ı dizginlemenin tek bir yolu var: Cumhuriyetçi Partiyi heyelanla görevden almak. Bu, Kongre'nin doğmamış bebekleri öldürme haklarını mevzuat yoluyla korumasını sağlayacaktır" dedi. “Kongre, kadının seçme hakkını korumakla başlayarak harekete geçmeli. Bunu başarmak için haydutlukta değişiklik yapılması gerekiyorsa, öyle olsun.” Soros daha sonra gülünç bir şekilde partizan olduğu için partizan olmayan konularda yorum yapabileceğini önerdi. Soros, "Ben Demokrat Parti'nin destekçisiyim ama bu partizan bir mesele değil" diye yazdı. “Amerikan demokrasisinin merkezinde yer alan işleyen iki partili bir siyasi sistemi yeniden kurmakla ilgili.”