İskoçya 105 Milyon Sterlinlik feribot ihalesi alan Türk firmasının konuşuyor

Bir Türk tersanesi, Islay için iki yeni cankurtaran hattı CalMac feribotu inşa etmek için 105 milyon sterlinlik bir sözleşme kazandı.   Araç ve navlun kapasitesini yaklaşık yüzde 40 oranında artıracak diğer üç tersane yerine sipariş için tercih edilen teklif veren Cemre Marin Endüstri oldu.

Utanç olarak tanımlandı

Hareket, İskoç Muhafazakarları tarafından SNP için bir "utanç" olarak tanımlandı.   İlk geminin Ekim 2024'e kadar teslim edilmesi bekleniyor ve deniz denemeleri ve mürettebatın bilgilendirilmesinin ardından hizmete girecek. İkinci gemi ise 2025'in başlarında gelecek.   Ülkenin yaşlanan feribot filosuna sahip olan İskoç Hükümeti kontrolündeki Caledonian Maritime Assets Limited (CMAL), iki gemiyi inşa etmek için dört denizaşırı şirketi ihaleye davet etti ve Inverclyde gemi yapımcısı Ferguson Marine'i hariç tuttu. Aşağı Clyde'de kalan son tersaneyi işleten gemi yapımcısı, iki cankurtaran halatı ada feribotunun inşasında artan maliyetler ve gecikmeler nedeniyle Ağustos 2019'da mali olarak çökmesinin ardından kamulaştırıldı. Bu, iş adamı Jim McColl'un avluyu ilk kez çöktüğünde kurtarmasından beş yıl sonra geldi.

Ada feribotları

Yeni feribot duyurusu, 2018'in ilk yarısında online olarak teslim edilmesi gereken yeni ada feribotları MV Glen Sannox ve Hull 802'nin teslimatının dört ila beş yıl arasında geciktiğinin ve maliyetlerin iki katına çıkarak 200 milyon sterlinin üzerine çıkmasıyla geldi. Transport Scotland , niyetin Islay feribotlarının sözleşmesini 10 günlük bir bekleme süresinin ardından Cemre Marin Endustri tersanesine vermek olduğunu söyledi. İskoç Muhafazakar gölge ulaştırma bakanı Graham Simpson MSP, sözleşme duyurusu hakkında şunları söyledi: “Bu, SNP için bir utanç. Port Glasgow'daki hükümet tarafından işletilen avlu, bu sözleşme için dikkate alınacak uygun bir durumda değil.

2 feribot bitmiş değil

“Orada inşa edilmekte olan iki feribot neredeyse bitmiş değil. Türk tersanesinin, Ferguson Marine'den herhangi bir şey ayrılmadan önce Islay için çok hoş karşılanan bu yeni gemileri tamamlaması sürpriz olmaz. Ödül, sonunda yeni feribotlar görebileceklerine bir dereceye kadar güvenecek olan adalılar için iyi bir haber.” Başarılı ilk teklifler, Romanya'daki Damen Tersanesi, Polonya'daki Remontowa Shipbuilding ve Türk tersaneleri Sefine Denizcilik Tersanecilik Turizm ve Cemre Marin Endüstri'den geldi. Ferguson Marine'in ilk Ön Yeterlilik Anketi süreciyle sözleşme için bir teklife giriştiği ancak kısa listeye giremediği doğrulandı. Ulaştırma Bakanı Jenny Gilruth şunları söyledi: “İslay rotalarına hizmet edecek iki yeni feribot inşa edecek olan bu hayati proje için tercih edilen teklif sahibinin CMAL adını görmekten çok memnunum. “Bu bağlantılar, Clyde ve Hebrides ağındaki en yoğun nakliye hizmetlerinden bazılarıdır ve yeni gemiler, adanın ekonomisinin büyümesine yardımcı olacak ve filoya ek dayanıklılık getirecektir. “Bu, İskoç Hükümetinin ada topluluklarımızı desteklemek için yeni feribotlar getirme taahhüdünün altını çiziyor. Gemileri zamanında ve bütçesinde hizmete sokma konusunda ilerleme görmeye devam etmek istiyoruz. "Altyapı Yatırım Planımızın bir parçası olarak en az 580 milyon £ yatırım yaparak, büyük gemiler ve küçük gemiler için programlar geliştirmek için kilit paydaşlarla çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz."   Alba Partisi, Inverclyde the Islay sözleşmesi için herhangi bir topluluk yararı olma ihtimalinin olmayacağından şikayet edenler arasında yer alıyo   İskoç Hükümeti tarafından kontrol edilen Caledonian Maritime Assets Limited (CMAL), her başvurunun "kalite, teknik ve ticari kriterlere" göre titizlikle değerlendirileceğini ve sözleşmenin kazanan tersaneye en geç Mart 2022'nin sonunda verilmesinin beklendiğini söyled   CMAL'deki gemiler müdürü Jim Anderson şunları söyledi: "Tercih edilen bir teklif sahibinin belirlenmesi, Islay ve Jura için yeni gemiler sağlama projesinde ileriye doğru atılmış büyük bir adım. Dört tersanenin tümü de cazip teklifler sundu, ancak teknik ve mali kriterlerin sağlam bir şekilde değerlendirilmesiyle Cemre Marin Endüstri kazanan old Şimdi, sözleşmeyi tamamlamadan önce 10 günlük bir bekleme süresine gireceğiz ve bu noktada , tedarikin bir sonraki aşamasına geçmek için sahayla yakın bir şekilde çalışacağız Islay rotası halihazırda Clyde ve Hebrides ağındaki en yoğun yük hizmetlerinden biri ve CMAL, gelen feribotların adanın hayati ekonomik faaliyetini destekleyeceğini söyledi. CalMac'in genel müdürü Robbie Drummond şunları ekledi: “Bu iki yeni gemiyi CalMac filosuna katmayı dört gözle bekliyoruz. Bu, hepimizin gurur duyacağı bir hizmet sunmamıza yardımcı olacak” dedi.