İstiklal Bombacısının ifadesi: Başka örgüt üyesi kalabalığı görüp patlat dedi!

İstanbul Taksim'deki İstiklal Caddesi'ne bombayı bırakan Suriye uyruklu Ahlam Albashır'ın polise verdiği ilk ifadede, "Bombalı eylem talimatını 'Hacı' kod adlı terörist verdi." İstiklal Bombacısının ifadesi: Başka örgüt üyesi kalabalığı görüp patlat dedi!

"Banktan kalktım ve bombayı patlattım"

"Ben bankta otururken başka bir örgüt üyesi fotoğrafımı çekti. Hacı isimli terörist kalabalığa baktı ve patlat talimatı verdi. Ben de o talimatın ardından banktan kalktım ve bombayı patlattım" dediği öğrenildi.

6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi ise yaralandı

Orbit - Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde pazar günü, Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashır, Bombalı Saldırı gerçekleştirdi. Patlamada 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi ise yaralandı. Olayın ardından Albashır’la birlikte, saldırganın iletişim kurduğu ve patlamayla ilgisi olduğu değerlendirilen 50 kişi gözaltına alındı.

"KALABALIĞA BAKTI VE PATLAT TALİMATI VERDİ"

Polisin olaydan sonra bilgi sahibi olmak için yaptığı mülakatta Albashır'ın, "Bombalı eylem talimatını 'Hacı' kod adlı terörist verdi. Ben bankta otururken başka bir örgüt üyesi fotoğrafımı çekti. Hacı isimli terörist kalabalığa baktı ve patlat talimatı verdi. Ben de o talimatın ardından banktan kalktım ve bombayı patlattım" dediği ortaya çıktı.