‘Karadeniz patlayacak, hiçbir canlı kalmayacak’ diyen Celal Şengör’e tepki! ‘Saçmalıyor’
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutoğlu, katıldığı bir Youtube programında yaptığı açıklamalarla yürekleri ağza getiren yer bilimci Celal Şengör’ün Karadeniz'le ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.
Yer bilimci Celal Şengör, Karadeniz hakkında yaptığı açıklamalarda yeniden gündem oldu. Katıldığı bir Youtube kanalı programında, yaşanacak korkunç değişimden bahseden Şengör, bu değişimin sonunda hiçbir canlının kalmayacağını öne sürdü. Şengör’e tepki ise Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu’ndan geldi.
ŞENGÖR: 'KARADENİZ PATLAYACAK'
Yer bilimci Celal Şengör, Youtube'da katıldığı KAFA TV programında Karadeniz ve çevresini ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Karadeniz'de yaşanan oksijen azalmasının altını çizen Şengör, gazlar nedeniyle Karadeniz'in sonunda patlayacağını belirtti.
"Karadeniz'in olacağı gibi sonunda bu gazlar püskürmeye başlıyor. Karadeniz sonunda patlayacak. Basbayağı. Çünkü içerisinde gazlar var. Bu gazlar giderek artıyor. Bunlar gazoz gibi yüzeye çıkacak sonunda Karadeniz'in 60 km çevresinde yaşayan oksijen soluyan hiçbir canlı kalmayacak."
KARADENİZ NE ZAMAN PATLAYACAK?
Celal Şengör'ün ifade ettiği Karadeniz patlaması ihtimali, yürekleri ağıza getirdi. yaşanacak patlamada İstanbul da dahil pek çok şehrin yerle bir olacağını belirten Şengör, patlamanın gaz seviyesiyle alakalı olduğunun altını çizdi.
Şengör, "Karadeniz ne zaman patlayacak?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
"Geçen 100 yıldan beri 200 küsur metreden 180 metreye falan indi. Oksijenli kısım giderek azalıyor. Ne zaman patlar onu bilmiyorum. Ben onu incelemedim. Birkaç yüzyıl sonra patlayabilir."
“ŞÖHRETİN VERDİĞİ SAÇMALAMA HAKKINI KULLANIYOR SADECE”
X hesabından Şengör’ün açıklamalarına tepki gösteren Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu ise, “Karadenizin patlayacağı falan yok merak etmeyin. Celal hoca şöhretin verdiği saçmalama hakkını kullanıyor sadece. Bilim İnsanlarında ilerleyen yaşlarda çok görülen bir durumdur.” ifadelerini kullandı.