Kastamonu’da ormanda kaybolan Hüseyin Alıcı 14 gün boyunca ot yiyerek hayatta kaldı!

Pınarbaşı ilçesinde Ilgarini Mağarası'nı gezmek için gelen Hüseyin Alıcı isimli bir vatandaş, 30 Nisan tarihinde kayboldu. Kastamonu'da ormanda kaybolan Hüseyin Alıcı 14 gün boyunca ot yiyerek hayatta kaldı!

Hüseyin Alıcı'nın kaybolması üzerine arama

Orbit - Yaklaşık 30 kişilik bir grupla seyahat eden Hüseyin Alıcı'nın kaybolması üzerine arama kurtarma çalışması başlatıldı. Ancak 14 gün boyunca yapılan aramalarda Alıcı'ya ait herhangi bir iz bulunamadı.

Hüseyin Alıcı, ormanda bulduğu otları yiyerek hayatta kalmayı başardı

Ancak sonunda Alıcı, küçük bir mağarada hayatta kalmayı başardı. 14 gün boyunca mağarada yaşam mücadelesi veren Hüseyin Alıcı, ormanda bulduğu otları yiyerek hayatta kalmayı başardı. Nihayetinde bir köye ulaşarak bir evde sığınan Alıcı, buradan hastaneye kaldırıldı.

AFAD, UMKE ekipleri 14 gün boyunca hummalı bir şekilde

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına bağlı 13 asayiş, 4 komando asayiş, 3 dron, JAK timleri, arama ve kurtarma köpeği, 1 "cayrokopter" ile AFAD, UMKE ekipleri 14 gün boyunca hummalı bir şekilde çalışarak Alıcı'yı bulmak için çaba sarf etti. Ancak Alıcı'nın hayatta kalması, herkesi sevindirdi.

Hayat kurtarıcı olabilir

Bu olay, doğada kaybolmanın ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha gösterdi. Olası bir kaybolma durumunda hızlı bir şekilde harekete geçmek ve yetkililere haber vermek hayat kurtarıcı olabilir.