Kırmızı mazot nedir? Kırmızı mazot fiyatı ne? Kırmızı mazot kaliteli mi?

CHP'nin vaatlerinden biri de halkın bir bölümüne kırmızı mazot verilecek olması. Bu kapsamda CHP, üretime dair çalışanlara yönelik kırmızı mazot uygulaması başladı. Kırmızı mazot nedir? Kırmızı mazot fiyatı ne? Kırmızı mazot kaliteli mi?

Kırmızı mazot nedir?

Orbit - Kırmızı mazot uygulaması dünyada örnekleri olan bir uygulama. Kırmızı mazot demek rengi kırmızı olan mazot demek değil. Kırmızı mazot denilince akıllara, kırmızı motor antifiriz suyu gibi rengi kırmızı olan mazot veya motorin gelmesin. Kırmızı mazot ifadesi rengi belli etmek için adlandırılmış bir isim değildir. Kırmızı mazot demek, kırmızı renkli bir mazotu ifade etmez. Kırmızı mazot, çiftçilere tarımla uğraşanlara verilen mazot türüdür. Kırmızı mazot, mazotun rengini değil bir kültürü ifade eder. Kırmızı mazot nedir? Kırmızı mazot Tarımsal üretimi desteklemek için kullanılır.

Kırmızı mazot kaç lira?

Kırmızı mazot çiftçiler için vergisiz mazot demeyi ifade eder. Tarımsal üretim yapan çiftçiler tarlalarını sürmek için traktörlerine koymak için yüklü miktarda mazota ihtiyaç duyar. Sadece tarla sürmek için değil, traktör çiftçinin eli ayağıdır. Eğer çiftçi üretim noktasında maliyet yönünden desteklenmezse, çiftçiler mazot almak için yüksek para öderler ve giderleri gelirlerini karşılamayacağı için herhangi bir üretim yapmazlar. Bu kez çeşitli meyve sebze ürünleri dışarıdan gelmek zorunda kalır. Böylelikle ülkemizin parası dışarıya gider. Biliyorsunuz eskiden soğanın kilosu 1 lira bile değilken, insanlar maliyet karşılayamadıkları için üretmeyince, soğanın kilosu 20 lirayı bile geçmişti. Çünkü yurtdışından ithal edilmek zorunda kalmıştı. Kırmızı mazot kaç lira? denince, sorunun yanıtı kırmızı mazot satılmaz. Çiftçi için bir sistem dahilinde verilen indirimli mazottur.