Osmangazi Belediyesi, sahipsiz hayvanların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için meslek içi eğitim programı düzenledi. Osmangazi belediyesindeki sokak hayvanları barınaklarda bakılıyor!
kedi ve köpekler için stres kaynaklarının tanımlanması
Orbit - Bu programda, Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları AD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Yalçın, Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personelini kedi ve köpekler için stres kaynaklarının tanımlanması, stresinği hastalıkl ve stresin azaltılması için kullanılabilecek tedavi yöntemleri konusunda bilgilendirdi.
Prof. Dr. Yalçın, uygun yakalama ve taşıma tekniklerini de gösterdi
Ayrıca, hayvan refahı açısından tüm geçici bakım evi çalışanlarının dikkat etmesi gereken hususlara da değinildi. Prof. Dr. Yalçın, uygun yakalama ve taşıma tekniklerini de göstererek, personelin hayvanların refahını korumalarına yardımcı oldu.
Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Avrupa'nın en büyük tesisi olan Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde her yıl binlerce sahipsiz sokak hayvanının bakımı ve tedavisinin yapıldığını belirtti. Başkan Dündar, can dostlar için eğitim programlarını aralıksız olarak sürdüreceklerini de vurguladı.
Hayvanları korumak ve refahlarını sağlamak
Bu tür eğitim programları, sahipsiz hayvanların sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine yardımcı olmak için son derece önemlidir. Hayvanları korumak ve refahlarını sağlamak, toplumun ortak sorumluluğudur. Osmangazi Belediyesi gibi kurumlar, bu sorumluluğun bilincinde olan örnek bir çalışma yürütmektedir.