Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi ile Ankara-Sivas hattında 250 km / s hızla elektrikli ve sinyal tahrikli Yüksek Hızlı trenlerin işletilmesi planlanmaktadır. Samsun'dan tren nerelere gidiyor?
926 yapay yapı, 49 Tünel, 49 Viyadük, 217 üst geçit, 611 Köprü ve geçit
Orbit - Güzergah boyunca Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli, Sivas olmak üzere toplam 8 istasyon olacak. Ankara ile Sivas arasındaki mesafe 603 km, proje tamamlandıktan sonra Ankara ile Sivas arasındaki mesafe 405 km'dir. Ankara ile Sivas arasındaki mesafe km.ye düşecek, 12 saat olan seyahat süresi YHT ile 2 saat olacak. Ankara-Sivas Yht projesinde 926 yapay yapı, 49 Tünel, 49 Viyadük, 217 üst geçit, 611 Köprü ve geçit bulunmaktadır.
Balışeyh-Yerköy-Akdağmadeni-Sivas bölümü
Ankara-Sivas yüksek hızlı Tren projesinin 315 km uzunluğundaki Balışeyh-Yerköy-Akdağmadeni-Sivas bölümünde Test ve belgelendirme çalışmaları tamamlanmıştır. Kaya - Nenek (km: 12-21) arasında yer alan 78 km uzunluğundaki Kaya-Bal-Bahreyn bölümünün Üstyapı ve elektromekanik çalışmaları Aralık ayında tamamlandı ve sinyalizasyon çalışmaları devam ediyor.
Üst Yapı ve elektromekanik çalışmalar
Nenek-K arasındaki altyapı çalışmaları,21-75 km arasında, T15 Tüneli (4,593.2 m) dışında tamamlanmıştır. Üst Yapı ve elektromekanik çalışmalar devam ediyor. Kırıkkale ile Bali arasında (km 75-90) inşaat, Elektrifikasyon ve sinyal Sökme çalışmaları tamamlandı. Sinyalizasyon yazılımı, Test ve devreye alma çalışmaları devam ediyor. Yapısöküm, Test ve belgelendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Ankara-Sivas arası hızlı Tren operasyonuna geçilmesi planlanıyor.
2011 yılında Ankara-Konya, 2013 yılında Eskişehir-Konya, 2014 yılında Ankara-İstanbul ve Konya - İstanbul hatları
Türkiye, 2009 yılında Ankara-Eskişehir hattının devreye alınmasıyla hızlı tren teknolojisiyle buluştu. Bunu 2011 yılında Ankara-Konya, 2013 yılında Eskişehir-Konya, 2014 yılında Ankara-İstanbul ve Konya - İstanbul hatlarının devreye alınması izledi. Son olarak Konya-Karaman hattı Ocak 2022'de devreye alındı.
Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı
Ankara-Sivas arasındaki seyahat süresini 12 saate indiren Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı bugün açılıyor. Üç ili doğrudan etkileyen Ankara-Sivas yüksek hızlı hattı Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'ta 1,4 milyon vatandaşa hizmet verecek.
8 İSTASYON BULUNMAKTA
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Ankara-Siva'nın hızlı tren hattını Ankara-Siva'nın 12 saat 2 saat, Ankara-Yozgat 1 saat arasındaki hattı gezeceklerini söyledi. 405 kilometrelik hattın Edirne'den Kars'a uzanan doğu-batı hızlı tren koridorunun önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas 8 istasyonunu da kapsıyor.
Ankara merkezli hızlı tren ağı
Kırıkkale, Yozgat ve Sivas projesi ile Karaismailoğlu hızlı treninin kolaylığını da tanıtacaklarını aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hattımızla Ankara ile Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye indirdik. 12 saat olan demiryolunun seyahat süresini 2 saate, Ankara-Yozgat seyahat süresini 1 saate indirdik. Projemizle Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerimizi Ankara merkezli hızlı tren ağına bağlayarak bu illerde yaşayan yaklaşık 1 milyon 400 bin vatandaşımıza hızlı trenle seyahat imkanı sağlıyoruz. Ankara-Siva'nın aralarında İstanbul, Konya, Eskişehir'in de bulunduğu HT hattı, şehirlerimizden gelecek gezilerimizin çoğuna ev sahipliği yapacak.
Konya-Karaman ve Ankara-Sivas'nın hızlı tren güzergahı
Bu şekilde Ankara-Eskişehir-İstanbul, Ankara-Konya, Konya-Karaman ve Ankara-Sivas'nın hızlı tren güzergahının doğrudan ilimizde yer alması 11, bu illerin de dolaylı olarak komşu ilimizde olması 9 20, yaklaşık yüzde 52'si için hızlı tren hizmeti vereceğiz ülkenin nüfusu."
İLK KEZ YERLİ BİR RAY KULLANILDI
Ankara-Siva'nın zorlu bir coğrafyada üretimi tamamlanan yüksek hızlı tren hattında 66 kilometre 49 tünel, 27 kilometre uzunluğundaki 49 viyadüğü başarıyla tamamladıkları Karaismailoğlu, projenin en uzun tüneli olan 5 bin 125 metreyi Akdağmadeni bölgesinde, en uzun demiryolu viyadüğü olan 2 bin 220 metreyi inşa etti çerikli-Kırıkkale'de dedi.
Karaismailoğlu, "Türkiye'nin en yüksek ayakta duran demiryolu viyadüğünü 89 metre yüksekliğiyle Elmadağ'da inşa ettik. Yüksek hızlı hatta ilk kez yerli raylı 1676 kilometrelik bir rayın tamamını inşa ettik. 138 kilometrelik beton yol ile tünellerde balastsız ilk yolu yani beton yolu hayata geçirdik. Proje kapsamında Sivas'ta yerli ve milli bir buz önleme ve buz çözme tesisi kurduk."konuştu.