Son dakika: Didim’de yangına müdahale eden uçak göle sert iniş yaptı!

Son dakika: Didim'de yangına müdahale eden amfibik uçak Bafa Gölü'ne sert iniş yaptı. Uçağın burun kısmının suya batmasının ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Uçaktaki 3 personelin sağ olarak kurtarıldığı öğrenildi.

SON DAKİKA HABERİ: Aydın'ın Didim ilçesindeki makilikte, saat 13.30 sıralarında yangın çıktı.

BAFA GÖLÜ'NE BATTI

Bölgeden yükselen dumanları görenlerin ihbarıyla bölgeye sevk edilen Muğla Orman Müdürlüğü'ne ait uçaklardan birinin burnu, saat 16.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle su aldığı Bafa Gölü'ne battı.

Bölgeye polis, jandarma, itfaiye, sahil güvenlik, UMKE ekipleri sevk edildi. Olayın ardından uçaktaki mürettebat için arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

3 KİŞİ SAĞ OLARAK KURTARILDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bafa Gölü’nde kırıma uğrayan uçakta görev yapan üç personelin sağlıklı şekilde kurtarıldığı belirtti. 

Üç personel bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerine teslim edilirken, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Muğla Valisi İdris Akbıyık, yaptığı açıklamada, "Uçak Bafa Gölü'ne teknik bir arıza nedeniyle düşmekten ziyade battı diyebiliriz. 3 kişi var uçakta. 2 pilot ve memur. Bunlar da Jandarmamız ve sivil vatandaşlarımızla birlikte kurtarıldı." dedi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: "Acil bir şekilde SAR operasyonu başlatıldı"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı batan uçakla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Bugün saat 16:27’de Türk Hava Kurumu’na ait TC-TVK kuyruk numaralı yangın söndürme uçağından Kurtarma Koordinasyon Merkezimizce, uydu sistemimizden tehlike sinyali alınmıştır. Yapılan araştırmada uçağın Aydın’da orman yangınına müdahale sırasında Bafa Gölü’ne düştüğü anlaşılmıştır. Acil bir şekilde SAR operasyonu başlatılarak, İzmir ve Dalaman’dan Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan hava unsurları bölgeye sevk edilmiştir. Uçağın göle burun üstü sert iniş yaptığı, uçakta 3 personelin olduğu ve sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisine ulaşılmıştır. Hava Kuvvetleri’ne ait keşif uçağı göl üzerinde faaliyetlerine devam etmektedir."

YANGIN KONTROL ALTINDA

Öte yandan Didim'deki yangının havadan ve karadan yapılan müdahalelerin ardından ekiplerin yoğun çabasıyla yangın kontrol altına alındığı öğrenildi. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

KAYNAK: DHA