Ümit Özdağ: Suriyelilerin tüp bebek tedavisi bile ödeniyor

İktidara gelince sığınmacıları göndereceklerini belirterek 6 ay gibi kısa bir süre içinde yüzde 12 oy oranına ulaştıklarını ifade eden Zafer Partisi genel Başkanı Ümit Özdağ, yeni bir açıklamayla daha gündeme geldi. Buna göre Suriyelilerin sağlık harcamaları da devlet tarafından karşılanıyor. Ümit Özdağ: Suriyelilerin tüp bebek tedavisi bile ödeniyor.

Sığınmacıların sağlık giderleri

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, hükümetin TBMM'ye sunduğu ek bütçe talebi gerekçelerinden birine dikkat çeken sosyal medya kullanıcısının tweetini alıntılayarak önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Buna göre, ek bütçe talebinin gerekçelerinden biri de göç idaresi tarafından istenen 1 Milyar lirayı aşkın tutardı. Bu tutarla da, sığınmacıların sağlık giderleri karşılanacaktı. https://twitter.com/umitozdag/status/1539276000227622913?s=20&t=_uVg_UbDZU3pUaUMgfou2w

Suriyeli sığınmacıların tüp bebek tedavileri

Ümit Özdağ o tweeti alıntılayarak iddia sahibine destek verir nitelikte bir katkı yaptı. Buna göre çocuğu olmayan Suriyeli sığınmacılardan çocuk sahibi olmak isteyen olursa, onların devlet hastanelerindeki tüp bebek tedavilerini bile devlet üstlenmişti. Ümit Özdağ'ın iddiasına çok sayıda sosyal medya kullanıcısından destek geldi. Kendilerinin devletten ücretsiz sağlık hizmeti alamadıklarını belirten vatandaşlar, Suriyeli sığınmacıların zaten doğurmaktan başka bir şey yapmadıklarını öne sürdüler.